lauantai 20. lokakuuta 2018

Uudet putterit, uudet kujeet

Moro!

Huomasin, että ei ole lokakuulle päivitystä tullut ollenkaan! Yritetään ainakin kerran kuukauteen päivitellä. Ei mitään ihmeitä ole nyt treenien puolesta tapahtunut, muuta kuin jäänyt vähän vähemmälle. Talvi tekee tuloaan. Talvikauden aikana aion hioa puttitaitojani mahdollisimman paljon.

Seurallamme oli kauden päättäjäiset Himoksella. Siellä vähän skabailtiin puttaamisessa, lähestymisheitoissa sekä pituusheitoissa. Sain vihdoinkin virallisesti 100m rajan rikottua! Oli oikein mukava tapahtuma. Ensin aamusta lähdin Tampereelta noin 06:50. Noukin kaverin kyytiin Tampereelta ja ajelimme Orivedelle josta tuli seuraava kyytiläinen. Matkasimme Sappeeseen heittämään leikkimielisen kisa ennen kauden päättäjäisiä Jämsässä. Saavuimme radalle noin 09:00 aikoihin. Keli oli hyvä, pientä kosteutta ilmassa, mutta ei satanut vettä joka on aina  mukava asia. Meillä on traditio käydä Sappeessa joka vuosi heittämässä epävirallisen virallinen kilpailu. Nyt matkassa siis Sami ja Ilkka sekä minä. Alku ei lähtenyt itsellä taaskaan sujumaan, olisiko ollut syynä se, että emme lämmitelleet mitenkään. Helpot birdiet jäi ottamatta, tilanne oli vakava. Minua ei tähän mennessä ole kukaan Sappeessa voittanut ja tämä taisi olla neljäs tai viides reissu kyseiselle kentälle. Olin noin puolivälissä 21-väyläistä rataa kolme heittoa jäljessä sillä hetkellä kisaa johtanutta Ilkkaa. Tiesin, että rata ei ainakaan helppone loppua kohti. Tästä hyvä esimerkki on surullisen kuuluisa "koivikko" eli radan viimeiset 4-5 väylää. Pelikaverilla Samilla joka on ollut kaikilla kisareissuilla mukana, on kilpailu viimeistään tähän tyssännyt. Ei ole ollut tavatonta ottaa +10 heittoa pelkästään koivikosta, eli näiltä viimeisiltä 4-5 väylältä. Mutta nyt Sami sai selätettyä koivikonkirouksen ja pelasi loistavan tuloksen koivikosta, sekä koko radasta! Hienoa! Kyllä se tekniikka kehittyy muillakin :). Mutta siis tilanne oli jännittävä. Ilkka johti kolmella heitolla ja Samikin hengitti heti heiton parin päässä niskassa. Sitten alkoi minun loppukiri. Sain monta erinomaista onnistumista, otin Ilkkaan kiinni. Sami teki nousua. Viimeisille 4 väylälle olin tasoissa tai yhden edellä. Maalissa kova uurastus palkittiin. VOITTO! Säilytin mestaruuteni Sappeessa! Ensi vuonna taas pääsee poikaat kokeilemaan :). Tulokset oli minä +2, Ilkka +4 ja Sami +6. Huikea ero toissavuotiseen tulokseen. Minulla sekä Samilla. Ilkka oli mukana nyt ensimmäistä kertaa, mutta ei kuulemma viimeistä. Ilkaltakin hyvä tulos. Ensimmäistä kertaa Sappeen-radalla ja oli hienosti sanottuna "vähän" kevyemmällä varustuksellakin mukana. Kausi on siis virallisesti päätetty fribaseuran kanssa. Oli muuten raskas päivä, kun aamulla lähdin liikenteeseen ennen seitsemää ja olin kotona klo 22:15.

Sain inspiraatiota suunnitella ja piirtää omat putterit. Olen jo pitkään harrastanut myös pokeria. Pelaan todella pienillä rahoilla. Aikalailla itse itsensä kustantava harrastus ollut toistaiseksi. Olen pokerin kautta tutustunut moniin uusiin tuttavuuksiin. Joistakin on tullut, uskallan sanoa, jopa ystäviä. Suunnitelma oli siis selvä. Haluan putterin joka näyttää pokeri-chipiltä, eli pokerissa käytettävältä pelimerkiltä. Jottei kellään tulisi vastaan samanlaista, piirsin sen sitten tietokoneella itse. Seuran nimikirjaimet pääsi tietysti keskelle ja tulevaisuudessa kun hankin kilpailulisenssin frisbeegolfiin niin oma PDGA-numero tulee vielä kiekkoon. Homma oli helppo. Piirsin kuvan ja lähetin frisbeegolfmarkettiin jossa sitten painoivat kuvat kiekkoihin. Ei ollut kallista lystiä ja jälki oli erinomaista. Ainoastaan toimitus hiukan takkuili, mutta lopulta kiekot saapuivat. Hinta taisi olla noin 19e kpl.

Taudin suhteen samaa rataa. Nyt oli viiden päivän pistokset Taysissa ja sitten kolmen viikon päästä ilmeisesti taas. Tammikuussa olisi näillä näkymin paluu työelämään. Saa nähdä. Varmistuu marras-joulukuussa varmemmin. Jännittävää ajatella, että pääsisin takaisin töihin! Onhan siitä jo aikaa kun viimeksi töissä olin. Onneksi on vakituinen työ sekä erinoimaiset työkaverit ja johtoporras. Toivotaan, että kaikki menee suunnitellusti ja ei tulisi mitään takapakkeja. Tarkoitus on aloittaa 50% työajalla ja tehdä sitä varmaan pari kuukautta. Näkee sitten miten jaksaa. Mutta tästä lisää lähempänä kun jotakin varmaa tietoa on. Tilanteet minun tapauksessani elää joka päivä.
Tässä ne uude itse suunnitellut putterit ovat!Sentterillä tiukka koivikko. Koiviko kapein kohta on 199cm.
Pääsin ekalla yrittämällä läpi! Pituutta vaaditaan noin 73m
Sentterillä heittämässä.
Puttia vähän vaikeammasta paikasta.
 

2 kommenttia: