tiistai 11. syyskuuta 2018

Treeniä, treeniä


Treeniä, treeniä

Minulla on ollut jo pitkään heitossa ongelmana katseen liian nopea kääntyminen. Käännän siis katseen kiekon perään liian nopeasti. Tämä aiheuttaa itsellä useita virheitä heittoon. Olen yrittänyt kiinnittää tähän asiaan huomiota, mutta mitään selkeätä kikkaa tai tapaa en ole löytänyt. Aluksi tuijotin suoraan alaspäin, mutta silloin heitossa painonsiirto jää todella taakse, joka aiheuttaa todella takapainoisen heiton ja kiekko on taivaissa. Toistoja toistaja, kyllä se siitä.

Olin perjantaina 31.08.2018 Pirkkalassa parikisoissa. Parina minulla oli paljon itseäni parempi heittäjä, joten odotukseni olivat korkealla kisaa ajatellen. Valmistautumiseni kisoja varten ei ollut paras mahdollinen. Kävin keskiviikkona 29.09 ensimmäisen kerran tutustumassa Pirkkalan 18-väyläiseen rataan. Torstaina olisi ollut viikkokisat johon oli tarkoitus mennä, mutta olo oli flunssainen, joten en uskaltanut ottaa riskiä. Perjantaina olo oli hiukan parempi. Jätin kuitenkin lämmittelykierroksen heittämättä, ettei olo huonone ennen kisaa. Kävin Vihiojan radalla hiukan lämmittelemässä puttia ja lähestymisheittoja. Heitto ei lähtenyt kisapaikalla kulkemaan sitten milllään. Olin ladannut liian suuret paineet itselle ja kaikki rentous oli tipotiessään. Heitot irtosi kädestä joko liian aikaisin tai liian myöhään. Pirkkalan rata sijaitsee metsässä, joten siellä rata rankaisee, jos väylällä ei pysytä. Osumat puihin ja oksiin tuli tutuksi. Kisaparini sai kannateltua meidät kuitenkin ihan kohtuulliseen tulokseen, omasta heikosta suorituksestani huolimatta. Tuloksemme oli -5, eli 5 alle par tuloksen. Pirkkala, minä palaan vielä!

Tämän kauden kisat on suurimmalta osin pelattu. En monessa kisassa ollut, mutta muutamissa parikisoissa ja joitakin henkilökohtaisia viikkokisoja Tampereella, Kangasalla ja Jämsässä. Kauden merkittävin saavutus tähänasti oli Myllymäen viikkokisoissa heitetty ace eli hole in one. Kauden päätavoitteenä on ollut yleiskunnon kehittäminen rankkojen syöpähoitojen jälkeen ja siinä on onnistuttu hyvin. Fyysinen kunto kehittyy hyvää vauhtia. Toivottavasti taisteluni tuottaa taudin suhteen toivotun tuloksen ja saan elää terveenä. Suunta on oikea, vaikka veriarvot ovat toipuneet erittäin hitaasti ja ovat vieläkin normaalia matalammalla tasolla. Olo on hiukan erikoinen, kun fyysinen kunto on hyvä ja jaksan tehdä asioita ja käydä heittämässä, mutta kuitenkin olen vielä ”kesken”. Joka kerta kun minulla on käynti sairaalassa, palaa mieleen miten vakavasta asiasta on kyse ja kuinka sitä ollaan vielä potilas ja toipilaana. Kova hinku on jo työelämään rakentamaan tulevaisuutta.

On ollut mukava huomata, että silloin tällöin frisbeegolf radoilla tulee ihmisiä juttelemaan. En tiedä onko blogilla ollut osuutta asiaan, mutta osoittaa selkeästi, että kyllä me suomalaisetkin osaamme jutella tuntemattomien kanssa. On mukavaa vaihtaa kuulumisia ja vertailla kiekkoja sekä jakaa kokemuksia. On myös omalle pelille piristävää pelata sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa ei ole aikaisemmin pelannut. Näkee välillä ihan uusia linjoja ja saa ideoita omaan tekemiseen.

Lauantaina 15.9.2018 on oman seuran seuranmestaruuskilpailut. Menestystavoitteita itselläni ei sen suuremmin ole. Yritetään heittää omalla tasolla ja saada onnistuneita heittoja. Kuulostaa tylsältä, mutta sitä se nyt on. Ymmärrän erittäin hyvin nyt joidenkin urheilijoiden haastatteluja joissa sanovat, että keskitytään omaan tekemiseen ja haetaan onnistumisia eikä välttämättä kamppailla mitaleista. Tälläisten kokemusten ja suoritteiden kerääminen on erittäin tärkeää jos joskus haluaa menestyä. Menestyäkseen tarvitaan kovaa pohjatyötä ja kokemusta. On tärkeätä muistaa iloita onnistuimisista ja pitää mieli iloisena vaikka ei ihan kärjen tuntumassa menisikään. Jos mieli on huono niin ei onnistu kyllä suorituksetkaan. Uskokaa pois! Kuten valmentajani sanoi: ”radalla ei enää tekniikkaa muutella vaan tehdään sitä omaa suoritusta omalla tasolla” eli jos se oma taso on 70 metriä niin on ihan turha lähteä radalla pilaamaan tulostaan yliyrittämällä 120 metristä heittoa. Tämä olisi tärkeä muistaa. ”Suorita omalla tasollasi

Kävin läpi ala-asteella yleisurheilusaavutuksiani, kuva alhaalla. Toivottavasti tulevaisuudessaki menestystä on luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti