maanantai 13. elokuuta 2018

Ensimmäinen Ace (hole in one)


Jämsän Frisbeegolfin viikkokisat maanantaina 6.8.2018

Oli kovin tuulinen sää. Vaikutti, että rupeaa satamaan. Minulla ei ollut kuitenkaan sateenvarjoa mukanani. Yritin Jämsänkoskelta ostaa sellaisen, mutta missään kaupassa eikä ainoalla huoltoasemalla sellaista ollut tarjolla. Sade pysyi onneksi poissa. Viikkokisoissa oli hyvin väkeä ja oikein mukava ryhmä pelata. (Huonoa ryhmää ei meidän seurasta edes saa).

Alku oli hiukan hapuilua eikä putti kulkenut. Puolivälissä sattui herpaantuminen ja tästä alkoi kierre - kolme peräkkäistä väylää, kolme kertaa bogey. Tämä rupesi selkeästi vaikuttamaan peliini, mutta yritin ajatella muuta. Väylällä 18 ryhmästämme pommitettiin jo koria kohti toden teolla. Holari jäi kuitenkin vielä ottamatta. Saavuimme väylälle 2 ja ryhmästämme eräs heitti jo tolppaan! Kolmannelle väylälle se sitten osui! Elämäni ensimmäinen holari eli "ace" kuten frisbeegolf-kansa sanoo. Kiekkona toimi juuri hankkimani Axiom Discsin Envy, 174g Electron muovilla.

MVP / Axiomin kiekot ovat käsittääkseni merkkinä suuressa nousussa. Itse olen muutamaa testannut ja ei ole pahaa sanottavaa, sopii todella hyvin käteen. Tarkoitus on testailla tässä syksyn mittaan mahdollisimman paljon eri kiekkoja eri valmistajilta ja löytää itselle parhaiten sopivat lätyt!

Heitin kisaan oman ennätyksen Jämsänkoskella Myllymäen radalle, -1. Siis yksi alle par-tuloksen. Tämän ei pitäisi Myllymäen kaltaisella kentällä olla mikään mahdottomuus, siellä ratkaisee erittäin tarkat noin 60-metriset heitot ja tietysti putin pitää kulkea. Suosittelenkin rataa kaikille! Kyseessä on hyvin aloittelijaystävällinen rata lyhyehköjen väylien ansiosta, mutta myös haastetta on tarjolla tiukilla metsäväylillä. Kovin edistyneille pelaajille haasteet lienevät rajalliset, mutta joka tapauksessa mukavaa lähipelitreeniä on tarjolla! Tiimatot ovat melko lyhyet ja paikoin hiukan epätasaiset. Myöskin korit taitavat olla ammattikoulussa tehdyt, mutta ajavat asiansa. Opasteita ei juuri ole, joten paikallista heittoseuraa kannattaa olla mukana. Väylät ovat kuitenkin lyhyitä, joten melko helposti myös näkee mistä seuraava väylä pelataan. Jos tarkkuutta haluaa treenailla niin kyseessä on erittäin hyvä rata siihenkin. Pitkiä siivuja ei valitettavasti pääse kyseisen radan väylillä harjoittelemaan, mutta alueella on suuri hiekkakenttä joka varmasti tarjoaa puitteet hirmukaariinkin. Paikallisiin pääsee tutustumaan ainakin tällä hetkellä maanantaisin klo 18 alkavissa viikkokisoissa. Paikalla on hyvä olla noin puoli tuntia ennen alkua. Kisat järjestää Jämsän Frisbeegolf Ry.


Kävin perjantaina 10. elokuuta Orivedellä Rovastinkankaalla harjoittelemassa. Treenikumppaniksi lähti Sami. Yksi hyvin onnistunut kämmenheitto tuli heti ykkösväylän avauksella ja siitä birdie-putti ikävästi yläpantaan - noh, par korttiin ja eteenpäin. Päästyämme kakkosväylälle alkoi sataa. Pelasimme kuitenkin koko yhdeksän väylän radan lävitse. Ei oikeastaan suurempia virheitä, yksi pitkä putti väylällä 9, johon olikin sitten mukava lopettaa. Harjoituskierros +1, eli yksi yli par tuloksen. Selvästi noita vähän pidempiä putteja, 8-10-metrisiä, pitäisi treenata lisää. Tällä hetkellä se ero siihen, tuleeko birdie vai par, riippuu hyvin paljon noista. Tälle kaudelle on tavoitteena saada hallittu ja kohtuu tarkka sata metriä rikki pituudessa sekä tuo alle kymmenen metrin putti sellaiselle tasolle, että ei tarvitse aina jännittää. Tulisi fiilis, että kyllä nämä uppoaa. Toki sataprosenttisesti ei varmaan noita sisään saa, mutta tärkeintä olisi saavuttaa luotto puttiin sekä omaan tekemiseen.
Harjoituksia Rovastinkankaalla Orivedellä.
Väylän 8 heittää mieluummin vähän lyhyeksi, kun pitkäksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti