keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Vuosi 2019

Vuosi 2018 oli erittäin merkittävä omassa elämässäni. Tammikuun 24. päivänä, matkasin Turkuun Turun yliopistolliseen keskussairaalaan allogeeniseen kantasolusiirtoon. Helmikuun yhdeksäntenä päivänä minulle annettiin itselleni tuntemattomalta ihmiseltä kerätyt kantasolut. Tämä tuntematon mieshenkilö on lahjoittanut vapaaehtoisesti minulle elämän. Ilman häntä, minulla ei olisi ollut mahdollisuutta parantua. Vielä on aikaista sanoa olevani parantunut. Mutta suunta on oikea ja kaikki usko parantumiseen on. Noin kaksi vuotta siirron jälkeen voin hengähtää ja toivottavasti todeta olevani terve. Lääketiede kehittyy uskomatonta tahtia. On hurja ajatella, että jos olisin sairastunut vaikka 90-luvulla, en todennäköisesti tässä teille kirjoittaisi. Kyllä terveydenhuolto Suomessa on saanut ja ansaitsee meidän kaikkien äärettömän kiitoksen ja kunnioituksen.

Vuosi 2019 tulee olemaan kaikin puolin jännittävä ja merkittävä elämässäni. Paljon tulee tapahtumaan tai ainakin toivon tapahtuvan. Töihin paluu odottaa vielä vakuutusyhtiön käsittelyä, mutta tapahtunee tammikuun aikana. Alunperin piti tänään 2.1.2019 aloittaa, mutta joulunpyhät sekoittivat ja hidastuttivat paperiasioiden käsittelyä. Suuresti odotan kevättä. Kiinteistönvälitysakatemia pääsee kunnolla vauhtiin ja en malta odottaa uuden oppimista. Olen intoa ja aktiivisuutta täynnä! Toivottavasti maltan aloittaa rauhallisesti ja pitää huolen riittävästä levosta. Minulla kun on tapana tehdä asiat 200%:sesti ja sitten taas käy niin, että toimintaa ei kovin kauaa jaksa. Eiköhän tuo työmatkan (92km suunta) kulkeminen huolehdi siitä, että muistan levätä riittävästi...

Asetan tälle vuodelle pari tavoitetta/muutosta. Nyt kun kaikki kertoo tavoitteita ja tekoja vuodelle 2019 niin minäkin jaan omani. Tällä tavoin yritän luoda itselleni mahdollisimman suuret julkiset paineet, jotta taivoitteet tulisi suoritettua kunnialla. Olen huomannut, että ainakin oma suorityskyky ja se kuuluisa motivaatio tulee parhaiten esiin ja realisoituu, kun on suuri paine onnistumisesta.

Tavoite 1. Perinteikäs painonpudotus. Aion pudottaa -20kg elopainostani itsenäisyypäivään 2019 mennessä. Voi kuulostaa paljolta, mutta melkein vuosi on pitkä aika sekä lähtömassaa on sen verran, jotta varaa tuollaiselle pudotukselle on. Olen tästä myös lyönyt "pienen" vedon tuttavan kanssa. Se, kuinka tähän tavoitteeseen pääsen on vielä hiukan mietinnässä. Jos joku lukija tietää jonkun hyvän personal trainerin tai vastaavan niin vinkatkaa ihmeessä!

Tavoite 2. Luen vähintaan yhden kirjan kuukaudessa. Olen ollut aina huono lukemaan kirjoja. Ensimmäisellä luokalla koulussa, voitin kirjoituskilpailussa erinomaisella Kettu ja Jänis tarinallani. Palkintona oli kirja nimeltä Kumi-Tarzan. Tämän kirjan olen lukenutkin noin neljätoista kertaa. Mutta muuten on lukuhommat jäänyt suurimmaksi osaksi muille. Olen elämäni aikana lukenut valehtelematta alle 10 kirjaa. Nyt asiaan tulee muutos. Tämä haaste on jo hyvässä vauhdissa, koska tapani mukaan innostun helposti ja 200%:sesti ja olenkin jo joulunaikana lukenut kolme kirjaa sekä alennusmyynnistä kävin ostamassa kolme lisää. Pidän erityisesti muistelmista ja elämänkerroista, myös tietokirjallisuus kiinnostaa. Dekkareita ja fiktiivistä kirjallisuutta en tykkää lukea. Ajattelin dokumentoida lukemiseni siten, että otan jokaisen luetun kirjan kannesta kuvan ja teen sitten vuoden lopussa jonkunnäköisen kuvakollaasin niistä. Toivottavasti tulee Metsokirjaston tarjonta tutuksi.

Tänä vuonna minun mielestä on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä tavoitteisiini. Uskon ja toivon tulevan vuoden olevan minulle SE oikea. Tämä vuosi on tuleva määrittämään tulevaisuuteni suuresti. Isoja asioita on vireillä ja toivon sekä teen kaikkeni, että vuoden päästä tilanteeni elämässä on aivan toinen. Ainakin -20kg kevyempi ja useita hyviä kirjoja rikkaampi. Sitten on pari erittäin isoa tavoittetta jotka ei ole niinkään täysin omissa käsissä, joten niitä en nyt listaa tähän. Sanotaanko vaikka niin, että liittyy työelämään,terveyteen sekä taloudelliseen sitoumukseen.

Lauantaina 29.12 olin Arttu Wiskarin keikalla Himosareenalla. Tämä keikka oli vuodelle 2018 itselleni ensimmäinen live-keikka. Oli hieno fiilis. Alkoholia en voi vielä(kään) käyttää, joten olinkin autolla liikenteessä. Olimme pienellä porukalla (erittäin hyvällä sellaisella) liikenteessä. Oli mukavaa seurata ihmisiä jotka olivat juhlallisissa tunnelmissa. Jotenkin silmiin pisti yksi asia, lähes koko väki paikanpäällä oli pukeutunut erittäin siististi ja kauniisti. Miehet sekä naiset. Tunnelma oli erittäin hyvä. Tuntui, että kaikki viihtyi. Vain pari ylilyöntiä jotka järjestysmiehet ohjasivatkin jatkamaan juhlintaa toisaalle. Arttu veti hyvän keikan, vaikka kuulemma oli meinannut joutua perumaan koko homman, kun ääni oli kadoksissa. Oli sitten erinäisin "rohdoin" ja "lääkkein" saanut sen verta ääntä, että keikka saatiin vedettyä. Ei kyllä antanut pahemmin ääniongelman näkyä tai kuulua yleisölle. Upeasti yleisö osasi lähes kaikki kappaleet ulkoa ja Arttu ottikin kaiken irti yleisöstä joka oli valmis laulamaan kappaleita kuorossa. Kiitos keikasta yhtyeelle sekä omalle seurueelle! Oli kyllä mukavaa vaihtelua!

Viikonloppuna olisi ystävän 30-vuotisjuhlat. Juhlien jälkeen se "arki" sitten alkaakin. Lisätään liikuntaa ja syödään kevyesti. Kuitenkin AVA-ruokaohjelman mukaisesti (alentuneen vastustuskyvyn ruokavalio). Tapahtuuko vuonna 2019 sellainenkin ihme, että Mikko Mäkinen nähdään kuntosalilla? Seuraa blogia ja asia saattaa selvitä!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hyvää alkanutta vuotta 2019, tehdään tästä erinomainen vuosi meille kaikille!

-Mikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti